Zaraďte antioxidanty do svojho jedálnička! Prečo sa to oplatí?

Premýšľate nad tým, že by ste chceli začať jesť zdravšie, no neviete ako na to? V prvom rade je dôležité, aby ste sa nevrhali do žiadnych nezmyselných diét, pretože tie vám môžu skôr uškodiť, ako pomôcť na ceste za zdravším ja. Vo vašom jedálničku by zaručene nemali chýbať antioxidanty, o ktorých si povieme viac v nasledujúcich riadkoch tohto článku.

Zdravé stravovanie neznamená, že musíte jesť len šaláty. Samozrejme, zvýšiť príjem ovocia a zeleniny je fajn, no tiež to netreba preháňať. Váš tanier by mal obsahovať dostatok živín. Teda vitamínov, minerálov, vlákniny, bielkovín a sacharidov. Nezabúdajte však ani na antioxidanty, ktoré sú pre správne fungovanie organizmu nevyhnutné. 

Vedeli ste, že: antioxidanty sú látky, ktorá chránia organizmus pred škodlivými účinkami voľných radikálov? Dokážu regenerovať poškodené bunky a napomôcť pri zlepšení celkového zdravotného stavu.

antioxidantya

Slúžia ako prevencia ochorení

Vďaka antioxidantom v organizme budete vedieť predchádzať mnohým ochoreniam. Napríklad, ide o choroby ako je rakovina, Alzheimerova choroba či kardiovaskulárne ochorenia. Ak budete prijímať do tela antioxidanty pravidelne a dlhodobo, týmto ochoreniam sa budete s veľkou ľahkosťou vyhýbať. 

Antioxidanty sú však mimoriadne účinné aj v prípade, že sa chcete vyhnúť infekčným ochoreniam, ktorých výskyt je zvýšený najmä počas chrípkového obdobia. Práve v takomto čase je potrebná väčšia prevencia, ktorá môže byť zabezpečená aj antioxidantmi. 

V akej forme je potrebné prijímať antioxidanty?

Pravdepodobne vás zaujíma aj spôsob, akým by sa dali antioxidanty prijímať do tela. V každom prípade, dostupných je hneď niekoľko možností. Využiť môžete napríklad prirodzenú stravu. Antioxidanty totiž predstavujú vitamín C a E, beta – karotén alebo selén. Nachádzajú sa tak v potravinách s vysokým obsahom živín, v ovocí či zelenine. 

Na trhu však existujú aj kvalitné výživové doplnky, ktoré sa oplatí užívať. Pri ich výbere buďte obozretní a prihliadajte predovšetkým na samotné zloženie a účinky. Skvelým riešením je v tomto prípade výživový doplnok s názvom Antioxidant forte. Obsahuje komplex účinných zložiek a je vhodný na posilnenie celkového zdravia.

7227_tobolky-antioxidant

Už žiadna únava!

Antioxidanty sú dôležité aj z toho hľadiska, že vám dodajú dostatočné množstvo energie. Tú následne môžete využiť na rôzne aktivity počas dňa. Únava vás preto viac nebude prenasledovať! 

Okrem iného, ak vás trápia depresívne stavy, úzkosti či iné psychické poruchy, antioxidanty sú v tomto smere skutočne ideálne. Dokážu do vysokej miery podporiť aj kvalitu vášho spánku. preto, ak máte problémy so spánkom, často sa budíte, prípadne neviete zaspať, určite užívajte výživové doplnky s obsahom antioxidantov pravidelne a dlhodobo. Vyplatí sa to.