Postihla vás črevná infekcia? Takto sa jej zbavíte!

Pravdepodobne aj vy tušíte, že viróza nemusí útočiť výlučne na dýchacie cesty. Postihnúť môže aj črevá a tráviaci trakt. Samozrejme, ide o veľmi nepríjemný problém, ktorý sa však dá ľahko a efektívne vyriešiť. Dôležitá je aj správna a dôkladná prevencia.

Ako sa vlastne prejavuje črevná viróza? Faktorov, ktoré môžete na sebe pozorovať je hneď niekoľko. Napríklad, typickým príznakom je nadúvanie, plynatosť, zvracanie, hnačka či zápcha. Ak tieto prejavy trvajú dlhšie ako niekoľko dní, s najväčšou pravdepodobnosťou ide práve o črevnú virózu, ktorú by ste mali začať riešiť čím skôr. V opačnom prípade by mohlo dôjsť k zhoršeniu stavu a vzniku ďalších zdravotných komplikácií.

Naša rada: V prípade, že máte niektoré z vyššie spomenutých prejavov dlhšie ako 3 dni, ide o črevnú virózu. Tá môže vzniknúť v situácii, kedy ste to prehnali s alkoholom, prípadne ste zjedli niečo pokazené. Nie vždy však črevná viróza súvisí s alkoholom a jedlom. Dôležité je nájsť a odhaliť príčinu vzniku. Následne sa vám tento problém bude riešiť výrazne ľahšie.

Pite dostatok tekutín

Ak máte črevnú virózu, pravdepodobne vás postihla aj nevoľnosť, zvracanie či hnačka. Pri všetkých týchto prejavoch strácate veľa telových tekutín, ktoré je však potrebné následne doplniť do tela. Denne by ste preto mali prijať približne 2 – 3 litre vody, no pri črevnej viróze pokojne aj viac. Uprednostnite čistú vodu pred sladenými nápojmi. Určite si môžete dať aj bylinkový čaj, ktorý je určený na riešenie tráviacich problémov.

Postihla vás črevná infekcia Takto sa jej zbavítea

Užívajte doplnky stravy

Dnes sú vyrábané vysoko kvalitné výživové doplnky, ktoré rozhodne stoja za pozornosť. Výborným riešením môže byť v tomto prípade aj Activated Charcoal. Tento doplnok stravy obsahuje aktívne uhlie a je založený výlučne na rastlinnej báze. Zároveň prináša vysoko efektívne účinky na organizmus. Dokáže totiž podporiť zdravie črevnej mikroflóry, zmierniť prejavy črevnej virózy a znižuje aj hromadenie plynov v črevách.

Upravte si svoje stravovanie

Medzi najčastejšie dôvody vzniku črevnej virózy patrí najmä skutočnosť, že konzumujete potraviny, ktoré vám jednoducho nerobia dobre. Skúste si odpozorovať, po ktorých konkrétnych potravinách sa necítite dobre a na základe toho si upravte stravovanie. Prijímajte určite viac vlákniny, ktorá je pri riešení črevných ochorení viac než potrebná. Počas črevnej virózy konzumujte viac ovocia, zeleniny, nesladené jogurty či chudé mäso.

Postihla vás črevná infekcia Takto sa jej zbavíteab

Kedy vyhľadať lekára?

Ak ste už vyskúšali naozaj všetko a váš stav sa nezlepšil, určite by ste mali vyhľadať lekára. V prípade, že prejavy, ako nevoľnosť, hnačka či zvracanie trvajú dlhšie ako 3 dni, viete, že je čas na špecialistov, ktorí vám s týmto problémom pomôžu.