Altevita BIO CEJLONSKÁ ŠKORICA mletá 60g
Popis
Pravá škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum) je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Má sladkastú chuť, jej cena v Číne bola istý čas vyššia ako cena zlata. Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.
Ako vám môže BIO CEJLONSKÁ ŠKORICA zlepšiť život?
Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo a chránia obehový systém, srdce a cievy. Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia.
Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok /polyfenoly, flavonoidy, kyselyna laurová, kyselina škoricová/, ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.
Nie všetky škorice sú rovnaké. Väčšina dostupných škoríc na trhu je lacná Cassia, ktorá obsahuje vysoký obsah kumarínu – látky, ktorá pri nadmernej konzumácii môže poškodzovať pečeň. Naša cejlónska škorica je však úplne iná. Je to "pravá škorica", ktorá obsahuje len minimálne množstvo kumarínu, a preto je bezpečná aj pri pravidelnom používaní. S našou škoricou si môžete vychutnať jej výnimočné vlastnosti bez akýchkoľvek obáv o svoje zdravie.
Ako používať BIO CEJLÓNSKU ŠKORICU?
- Do nápojov: Pridajte ju do vašej rannej kávy, čaju, smoothie alebo horúcej čokolády pre nezameniteľnú chuť a zdravotné benefity.
- Do pečenia a varenia: Zlepšite chuť vašich koláčov, palaciniek, sušienok či dezertov.
- Do raňajok: Posypte ju na ovsené vločky, jogurt, alebo pridajte do domáceho müsli.
- Na dochutenie jedál: Je ideálna na prípravu exotických jedál, omáčok a marinád.
- Na rýchlu podporu zdravia: Rozmiešajte ju v pohári teplej vody s medom ako prírodný domáci elixír.
- Kozmetika: V kozmetike sa používa tiež na proti celulitídne a ošetrujúce zábaly.
Zloženie: BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum)
Skladujte v suchu.
Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu: India
Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 1327kJ/317 kcal,
- Tuk: 3,2 g,
- Sacharidy: 79,5 g,
- Bielkoviny: 3,9 g
- Soľ: 0,0 g
Upozornenie: Nie je vhodná v tehotenstve.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.