Množstevná zľava

Altevita BIO Mladý jačmen prášok 90g

  • 1 z 2

Pravidelná konzumácia mladého jačmeňa pomáha predchádzať starnutiu organizmu. Vedecké výskumy ukazujú, že šťava z jačmennej trávy je užitočným diétnym doplnkom pri rôznych chorobách, vrátane artritídy, migrénových bolestí hlavy, astmy, únavy a gastrointestinálnych porúch a pomáha tiež zlepšiť stav pokožky.


  • €7,42 bez DPH
  • (>5 ks) Skladom
    Môžeme doručiť do: 8.10.2024
€8,90
Kategória: Zelené potraviny
Hmotnosť: 0.122 kg
 

Sila a vytrvalosť - Stimulácia metabolizmu - Pamäť a mentálne zdravie - enzým superoxit dismutáza (SOD)

 

Jačmenná tráva je jedna z najskoršie kultivovaných potravín na planéte populárna už za čias gladiátorov, ktorí aj vďaka jačmennej tráve boli silní a vytrvalí.

Je bohatým a vyváženým zdrojom vitamínov, minerálov, aminokyselín a enzýmov. Výživné jačmenné zelené výhonky poskytujú zdroj prírodného chlorofylu a antioxidantov. Jačmenná tráva je bezlepková, pretože všetok lepok je prítomný v zrne jačmeňa. Preto ide o bezpečný potravinový doplnok aj pre ľudí, ktorí netolerujú lepok.

Prínosy mladého jačmeňa:

Prášok z mladého jačmeňa je podobný pšenici, je však ľahšie stráviteľný. Výživovo mladé listy jačmeňa obsahujú všetky vitamíny, minerály, antioxidanty a detoxikačné látky, proteíny a enzýmy. Okrem chlorofylu a množstva vitamínov, minerálov a enzýmov sa tiež predpokladá, že tráva z mladého jačmeňa obsahuje tridsaťkrát viac vitamínu B1 ako v mlieku, 3,3-krát viac vitamínu C a 6,5-krát viac karoténu ako v prípade špenátu, 11 násobok množstva vápnika v porovnaní s kravským mliekom, takmer päťnásobok obsahu železa v porovnaní so špenátom atď.

Pravidelná konzumácia mladého jačmeňa pomáha predchádzať starnutiu organizmu. Vedecké výskumy ukazujú, že šťava z jačmennej trávy je užitočným diétnym doplnkom pri rôznych chorobách, vrátane artritídy, migrénových bolestí hlavy, astmy, únavy a gastrointestinálnych porúch a pomáha tiež zlepšiť stav pokožky. Vysoko účinná je tiež pri znižovaní hladiny cholesterolu a hladiny cukru pri cukrovke 2. typu.

Mnoho ľudí zaznamenalo úbytok hmotnosti pri pravidelnej konzumácii jačmennej trávy. Podľa vedeckého výskumu je to kvôli zvýšenej prítomnosti enzýmu cytochróm oxidázy, ktorý je nevyhnutný pre metabolizmus buniek. Tráva jačmeňa obsahuje aj ďalší enzým: superoxid dismutáza (SOD), silný antioxidant, ktorý chráni bunky pred toxickými voľnými radikálmi, o ktorých sa predpokladá, že sú primárnym vinníkom pri starnutí a mnohých ďalších chorobách.

·         Ide o jednu z najbohatších zdrojov živín a vitamínov na zem

·         Vysoký podiel antioxidantov

·         Obsahuje 20 aminokyselín

·         Môže pomôcť pri znižovaní zápalov v organizme

·         Môže byť prospešný pri ničení rakovinových buniek

·         Tradične používaný ako čistič krvi a tela vďaka chlorofylu

·         Účinný pri stimulácii metabolizmu

·         Prínosom pre zníženie krvného tlaku

·         Môže byť užitočný pri zlepšovaní trávenia

           Pomáha pri posilňovaní imunitného systému

·         Môže pomôcť posilniť imunitný systém

 

·         Obsahuje celkovo 36 vitamínov a minerálov

·         Pomáha podporiť zdravé srdce

 

Odporúčané dávkovanie:

 

 

1 čajová lyžička (3 g) počas alebo po jedle. Rovnako ako všetky zelené prášky, odporúčame začať s menšou dávkou a podľa reakcie Vášho tela môžete dennú spotrebu zvyšovať alebo znižovať.

Prášok sa dobre mieša s ovocnými šťavami, mliečnymi nápojmi alebo smoothie. Pridáva sa do množstva receptov, ideálne je vyhnúť sa tepelnej úprave, aby sa tak zachovala nutričná hodnota jedla.

 

Krajina pôvodu: Čína

Nevhodné pre deti do 3 rokov. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy.

 

Výživové údaje na 100g

  • Energetická hodnota: 1410kJ/337kcal
  • Tuk: 3,40g z toho nas.mast.kys: 1,05g
  • Bielkoviny: 20,10g
  • Sacharidy: 34,30g z toho cukry 2,20g
  • Vláknina: 26,50g
  • Soľ: 120mg

 

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: