Akné: Kožné ochorenie, ktorého liečbu by ste nemali podceniť

Akné je pomerne závažné ochorenie, ktoré by sa malo riešiť už v jeho začiatkoch a podchytiť tak čím skôr. Ako však vyliečiť akné a na čo by ste určite nemali zabudnúť?

Ak ste na sebe spozorovali jednu či dve vyrážky, nemusí hneď ísť o akné. To môžete spozorovať vtedy, keď máte dlhodobo problémy s kožou. Čierne bodky, pupienky či abscesy. Pre akné sú typické aj jazvy, ktorých sa je veľmi ťažké zbaviť. Samozrejme, je to možné, ale len do určitej miery.

Vráťme sa však späť k akné. Vzniká z rôznych dôvodov, predovšetkým, kvôli hormónom. Je totiž známe, že akné sa vyskytuje najmä u dospievajúcich. Avšak, môže vzniknúť aj v neskoršom veku. Dôvodom môže byť genetická predispozícia, nedostatočná hygiena či nesprávna životospráva. Ako tento problém vyriešiť?

Použite ostropestrec mariánsky

Hovorí sa, že pestrec mariánsky pôsobí ako antioxidant. Vylučuje z tela škodlivé a toxické látky. Prináša veľké množstvo priaznivých účinkov. Napríklad, detoxikuje pečeň, podporuje imunitný systém a v neposlednom rade zlepšuje stav pleti do vysokej miery.

Dokáže vyriešiť akné a podporiť jeho liečbu. Ostropestrec mariánsky je najúčinnejší vo svojej drvenej podobe. Jednoducho povedané, túto bylinku sa užívať oplatí z viacerých hľadísk.

Naša rada: Neváhajte užívať aj iné výživové doplnky, napríklad vitamíny. Tie obsahujú komplex výživných látok, ktoré vašej pleti napomôžu a zlepšia jej stav.

Ostropestřec mariánský – využití, účinky, kontraindikace

Pravidelne si čistite pleť

Základom je správna hygiena. Ako sa hovorí: ,,Všetko má svoje hranice”. Vašej pleti neprospeje ak ju budete čistiť príliš často, ale ani keď vôbec. Preto by ste mali nájsť zlatý stred.

Pleť si určite čistite ráno a večer. Cez leto môžete aj častejšie, pretože sa pokožka viac potí. Nezabúdajte používať aj čistý uterák. Vždy by ste mali mať vyhradený jeden, ktorý je určený na ruky a jeden na tvár. 

Zaobstarajte si kvalitné produkty 

Pri výbere produktov na tvár by ste sa mali zamerať najmä na zloženie. Je dôležité, aby pozostávalo výlučne z prírodných látok. Hovorí sa, že čím menej zložiek kozmetický prípravok obsahuje, tým je to lepšie. Uprednostňujte produkty, ktoré sú vhodné na aknóznu a problematickú pleť.

Nezabúdajte: Možno si myslíte, že keď je vaša pleť problematická a aknózna, tak nepotrebuje hydratovať. To však nie je pravda. Mali by ste si zaobstarať hydratačný krém a pravidelne ho používať. Ak vaša pleť bude dostatočne hydratovaná, môže sa vďaka tomu znížiť výskyt akné.

Screenshot 2023-02-17 at 14-38-39 Pleťová maska proti akné 20 g _ 50 g Tarika Day Spa Shop

Konzumujte jedlá plné živín

Stav vašej pleti sa môže odzrkadliť aj od toho, čo konzumujete. Platí, že by ste mali prijímať čo najviac živín. Tie môžu byť v podobe zeleniny, ovocia, vlákniny či bielkovín. Nezabúdajte, že denne je potrebné vypiť 2 - 3 litre čistej vody. Vyhýbajte sa tučným a mastným jedlám či rafinovaným cukrom. Tieto potraviny dokážu stav pleti len zhoršiť.