Ako využiť esenciálne oleje pri dezinfekcii proti koronavírusu?

Pandémia koronavírusu vyvolala medzi slovenskými spotrebiteľmi zvýšený dopyt po dezinfekčných prostriedkoch, tekutých mydlách a antibakteriálnych géloch. Zmenu v spotrebiteľskom správaní pocítila aj piešťanská spoločnosť Altevita, ktorá sa venuje predaju prírodných produktov, prírodnej kozmetiky a esenciálnych bio olejov. Medzi aktuálne najpredávanejšie produkty na e-shope www.altevita.sk patrí zmes esenciálnych olejov CLEAN DISINFECTION.

Spotrebiteľské trendy, ktoré nedávno odhalila analýza spoločnosti Nielsen, potvrdzuje aj Andrej Valentovič, CEO spoločnosti Altevita: „Zaznamenali sme zvýšený záujem o prírodné esenciálne oleje a doplnky na prírodnej báze. Od začiatku pandémie sa medzi najvyhľadávanejšie produkty na našom e-shope zaradili tie, ktoré sa týkajú dezinfekcie. Okrem zmesi esenciálnych olejov vzrástol záujem našich zákazníkov aj o mobilné difúzery do áut a kancelárií či oleje na podporu imunity.“ 

Zákaznícke správanie na e-shope spoločnosti Altevita

Prieskum spoločnosti Nielsen potvrdil, že tržby z predaja dezinfekčných prostriedkov na ruky vzrástli o 560 %, dezinfekčné prostriedky na bielizeň o viac ako 530 % a vlhčené obrúsky o 443 %, Obrat prostriedkov na dezinfekciu domácnosti rástol o 335 %, tekuté mydlá navýšili svoj obrat o 255 % a klasické toaletné mydlá o 175 %. Tieto údaje porovnávali v období 9.- 11. týždňa v roku s vlaňajšími dátami. 

clean-flaska-600x600 (1)

Ako sa dajú zmesi prírodných esenciálnych olejov použiť pri dezinfekcii? 

Esenciálne oleje sú nástrojom, ako domácnosť prevoňať a zároveň ju účinne chrániť v období chrípkových ochorení a rôznych vírusových ochorení. Zmes esenciálnych olejov CLEAN DISINFECTION patrí aktuálne k najvyhľadávanejším na e-shope www.altevita.sk. Ide o zmes 100-percentných prírodných esenciálnych olejov čajovníka, oregana, citrónovej trávy a citrónu.

Čajovník (tea tree oil) je silné antibiotikum a pomáha imunite, rovnako je vhodný v boji proti plesňovým a vírusovým infekciám či ako prírodný repelent. Citrónový olej sa odporúča pri prechladnutí a chrípke, má aj dezinfekčné účinky, oregano poráža baktérie, vírusy a parazity, pomáha pri prechladnutí a kašli a zároveň podporuje imunitu. Citrónová tráva je účinná v boji proti baktériám, plesniam a parazitom a uvoľňuje aj napätie, nervozitu či úzkosť.

  • Zmes esenciálnych olejov CLEAN DISINFECTION sa dá pridať do tekutého mydla v pomere 10-15 kvapiek na 100 ml, čím sa zvyšuje jeho dezinfekčná schopnosť.
  • Zmes je určená na dezinfekciu rúk a povrchov domácností (povrchy v kuchyni, kúpeľni, čistenie umývačky riadu, rukovätí, kľúčov, mobilných telefónov, vypínačov, ovládačov, kľučiek, klávesníc, interiéru auta). Stačí zmiešať 2 dcl minimálne 60-percentného liehu s 20 kvapkami esenciálnej zmesi a používať takúto dezinfekciu pomocou rozprašovača.
  • V prípade, že nemáte poruke tečúcu vodu, dá sa kombináciou liehu a esenciálnych olejov vyrobiť domáca dezinfekcia rúk, ktorá sa nanesie ako pri bežnom umývaní rúk, nechá sa  uschnúť. Odporúčame ruky nakoniec natrieť mastným krémom, aby lieh pokožku nevysušil. 
  • Esenciálne oleje možno pridať do práčky a zvýšiť tak intenzitu prania. Stačí na kúsok handričky aplikovať 10-20 kvapiek esenciálneho oleja a vložiť ju do bubna práčky spolu s bielizňou.