Novinka Množstevná zľava

Day Spa BIO Ryžový ocot 250 ml

Tradičný BIO ryžový ocot z Japonska.


  • €2,92 bez DPH
  • (>5 ks) Skladom
    Môžeme doručiť do: 16.7.2024
€3,50
Kategória: Octy
Hmotnosť: 0.25 kg
 

Ryžový ocot má svoje korene v Číne, okolo 5. storočia sa stal obľúbeným tiež v Japonsku, kde je dodnes základom na dochucovanie sushi ryže alebo prípravu dresingov. V juhovýchodnej Ázii sa ako kyslé dochucovadlo častejšie ako ocot používa limetka či tamarind, preto väčšina značiek, s ktorými sa v obchode stretnete, sú japonské, čínske alebo taiwanské.

Náš BIO ryžový ocot sa vyrába z fermentovanej ryže - cukry v ryži sa premenia na alkohol (ryžové víno) a následnou druhou fermentáciou potom na ocot, ktorý je zvyčajne oveľa menej kyslý a jemnejší ako klasické kvasné alebo jablčné octy.

Úžasná chuť aj blahodárne účinky

Ryžový ocot môže pomocou kyseliny octovej naštartovať trávenie, má tiež antiseptické vlastnosti, môže pôsobiť ako pečeňové tonikum a pomáha prekonať únavu. Esenciálne aminokyseliny v ryžovom octe navyše posilňujú imunitu a normálnu funkciu kardiovaskulárneho systému.

Ocot v ájurvéde

Octu sa prisudzujú hrejivé vlastnosti. Pomáha k lepšej cirkulácii energie v tele a odvádza stagnujúcu krv. Ocot prospieva Váte, pri zvýšenej konzumácii však môže narušiť rovnováhu Pitty a Kaphy.

Použitie: Hodí sa na dochucovanie sladkokyslých pokrmov ako sú pickles, cestovinové a strukovinové šaláty, ryžové rezance, sushi. Ďalej ho možno použiť na prípravu dipov, marinád, majonéz a taktiež do octových nápojov.

Zloženie: voda, celozrnná hnedá ryža, morská soľ, koji (Aspergillus oryzae)

Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade. Chráňte pred slnečným svetlom.

Výživové údaje na 100 ml:

Energetická hodnota - 144 kJ/35 kcal

Tuky - 0 g

- z toho nasýtené mastné kyseliny - 0 g

Sacharidy - 0,4 g

- z toho cukry - 0 g

Vláknina - 0 g

Bielkoviny - 0,4 g

Soľ - 1,02 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: