Altevita - úspešná firma ako spoločné dieťa

Keď sa stretnú dvaja ľudia, ktorí už majú relatívne samostatné deti a rozhodnú sa kráčať životom spoločne, často ich prepadne pocit túžby po spoločnom dieťati. Evka a Andrej Valentovič o tom vedia svoje. Ich vytúžené dieťa nazvali Altevita a vzorne sa oň starajú...

 E077EF9E-5D09-4142-81E9-41E5FF216A2C

Bolo to obdobie, kedy si vtedy ešte len partneri, povedali, že by spoločne chceli rozbehnúť niečo, čo by ich napĺňalo. Evka sa s Andrej už predtým naplno venovali zdravej výžive a poradenstvu, ale neustále prispôsobovanie sa a potreba vlastnej realizácie nakoniec rozhodli, že potrebujú niečo vo svojom živote zmeniť.

Práve pri štúdiu a prednáškach v Prahe sa dostala Evka k Ayurvede a tak sa pustila do štúdia, popri ktorom mala šťastie natrafiť na človeka, ktorý predával celú knižnicu o ajurvéde. „Najprv si prečítala zopár kníh a nakoniec skončila na Srí Lanke,“ dodáva Andrej, ktorý svoju partnerku s obdivom podporoval v jej štúdiu Ayurvédy.

 

Učenie Ayurvédy jej zmenilo život

Evka sa na ostrove obklopenom Indickým oceánom učila od ayurvédskych lekárov aj masérov. Významným prínosom bol aj kurz varenia podľa ajurvédy a spoznanie alchýmie korenín. Po získaní vedomostí, ktoré ešte viac prehĺbili jej presvedčenie o tom, ako strava ovplyvňuje život človeka, sa vrátila domov a vedela, že jej život už nebude ako predtým.

„Viedli sme množstvo obohacujúcich rozhovorov. Snívali sme spoločný sen - objaviť produkty prírody, ktoré ľuďom môžu skutočne pomôcť k zdraviu a vitalite,“ prezrádzajú manželia.

Jednu noc, keď obaja nemohli zaspať, padlo definitívne rozhodnutie. Zapálení debatovali o ich novom objave, ktorým bol japonský čaj Matcha a uvedomili si, že prišiel čas, aby sa posunuli ďalej.

Písal sa rok 2013 a  Evka a Andrej  zakladali spoločnosť Altevita.

 7B838D74-97DE-44E7-8492-3A946A20BB9C

Altevita – alternatíva a vitalita

Po založení spoločnosti sa manželia usilovne a húževnato pustili do práce.

„Altevita sa stala naším spoločným dieťaťom,“ vysvetľuje Andrej, „produkuje originálne a kvalitné výrobky pre život, zdravie a krásu.“

Manželom Valentovič sa splnil sen. Altevita sa stala výrobcom, dodávateľom a distribútorom produktov zdravej výživy – japonského Matcha čaju, smoothie mixov, ayurvédskych bylín, korenia a medu, rozmanitých doplnkov výživy, zdravých potravín, prírodnej kozmetiky, esenciálnych olejov a inovatívnych pomôcok v aromaterapii. Zamestnávajú desať ľudí, ktorí pracujú prevažne vo výrobe, ale niekoľko z nich sa venuje aj dôkladnému baleniu objednaných produktov, aby zásielky ku klientom dorazili v poriadku. ALTEVITA má vo svojom tíme aj šikovných ľudí, ktorí sa venujú obchodu a realizovaniu ochutnávok na rôznych eventoch a priamo na prevádzkach našich obchodných partnerov.

 

Kvalita a originalita

Na nadbytok času sa už manželia sťažovať nemohli. Altevita sa rozrastala a bolo treba sa o ňu svedomito starať. „Moja pozícia je manažér pre všetko a Evka pracuje na receptúrach a venuje sa poradenstvu. Každý produkt dôsledne testujeme najprv u nás doma. Našou filozofiou je produkcia originálnych a kvalitných výrobkov, ktorým veria a používajú ich aj zakladatelia spoločnosti. Až potom, keď si ich účinky overíme sami na sebe, idú do výroby, “ priznáva Andrej Valentovič.

 

Potom, ako do portfólia produktov zaradili aromaterapiu, sa ich životy naplnili skutočnými vôňami. „Esenciálne oleje si nás získali a my sme im nadobro prepadli,“ vyznáva Evka Valentovič, ktorá stojí za celou radou produktov aromaterapie. Venovať sa práci s esenciálnymi olejmi v čistej prírodnej kvalite bol vždy jej tajný sen. „Myslím si, že ľuďom na aromaterapii imponuje najmä to, ako rýchlo sa prejaví účinok. Vône pôsobia na náš limbický systém a aj v závislosti od ich spôsobu šírenia a druhu aplikácie vedia ovplyvniť množstvo procesov v našom tele.“

Keďže obdivovateľov aromaterapie stále pribúdalo, manželia sa rozhodli vytvoriť špeciálne zmesi so špecifickým zameraním. „Najžiadanejšie sú zmesi pre detičky,“ zamýšľa sa Evka. Andrej súhlasí a dodáva, že je to preto, lebo ich receptúram manželka venovala najviac času. Mnohých ich klientov však oslovili aj zmesi esenciálnych olejov podľa znamení zverokruhu, o čom svedčí aj množstvo spokojných recenzii na ich webstránke.

 

Aromaterapia ako súčasť života

Evke a Andrejovi Valentovič zaimponoval život plný vôní. Fľaštičky s vonnými zmesami majú u nich doma čestné miesto. No aj keď majú  Altevitu, snažia sa premýšľať ako spotrebitelia. „Ak si niekto kúpi fľaštičku s olejom, je dôležité vedieť, ako ho správne aplikovať, riediť. Každý z nás má špecifické potreby, a preto máme v ponuke množstvo rozličných aplikátorov. Mne napríklad vyhovuje Roll On, je veľký približne ako lesk na pery a jeho použitie nepúta žiadnu pozornosť,“ ukazuje Evka. Andrej pripomína, že v obdobiach, keď sa rozmáhajú vírusové ochorenia, sú obľúbené praktické nosové inhalátory.. „Je pozitívne, že ľudia sa o aromaterapiu tak intenzívne zaujímajú. Niektorí si objednávajú trebárs iba oleje na podporu imunity, ale sú aj takí, čo vlastnia domáce aroma – lekárničky a raz za čas si dopĺňajú zásoby.“

Esenciálne oleje majú široký záber využitia. Kým niektorí ľudia používajú iba difuzéry v domácnostiach, autách či kanceláriách, iní pridávajú esenciálne oleje do práčky, sušičky či naparovacej žehličky, vyrábajú si domáce luxusné krémy, obklady, kúpele, zábaly na vlasy, miešajú si vlastné parfumy či kozmetické prípravky proti starnutiu. Aromaterapiu vnímame ako nadčasovú vedu. Bola tu pred nami a bude tu aj po nás...“uzatvára učiteľka Ayurvédy - Evka.

 328FAB8D-EC43-4654-A111-0474708AB997

Altevita je pre každého

Kým v minulosti boli produkty Altevity zaujímavé najmä pre športovcov, dnes sú klientmi jednotlivci, rodiny, firmy, hotely, dokonca napríklad aj škôlky a školy. „V Altevite si každý niečo nájde. Najmä v dnešnej dobe, keď sa ľudia čoraz viac zameriavajú na prevenciu, sú naše produkty veľmi žiadané. Klienti si ich najčastejšie objednávajú cez náš internetový obchod www.altevita.sk a tí, ktorí žijú v Českej republike cez www.aromaoils.cz.

Množstvo našich výrobkoch sa nachádza v obchodoch so zdravou výživou a v lekárňach,“ objasňuje  Andrej. Doslova obrovský záujem zaznamenala spoločnosť o ich produkt Liverdetox, ktorý je zameraný na očistu organizmu a jeho následnú výživu. Veľkej obľube sa tešia aj výrobky s čistým kolagénom, do ktorých sú primiešané ďalšie telu prospešné látky.

Manželia na záver poznamenávajú, že ide o kombinácie účinných látok vysokej kvality, na ktorých tím Altevity dlho pracoval. „Práve náš nárok na vysokú kvalitu je dôvodom, prečo sme tak žiadaní aj u väčších klientov. Niektorí z nich majú záujem naše produkty predávať pod vlastnou značkou.

A to je pre Altevitu dôležitá spätná väzba.

Vyrástla nám a sme na ňu hrdí. A čo je najlepšie, stále nás potrebuje a my ju tiež...“

DDA236A2-30A7-4E81-A1A1-26B3BEE0A479