Efektívna prírodná detoxikácia organizmu vďaka Liver Detox – prečo by ste ju mali vyskúšať?

Detoxikácia organizmu je v posledných rokoch často skloňovanou témou. Nejedná sa však o žiaden krátkodobý „lifestyle“ trend, ale o podstatnú časť starostlivosti o ľudské telo, ktorej by ste mali venovať pozornosť aj vy. Prečo je detoxikácia organizmu tak dôležitá, na čo by ste si pri nej mali dávať pozor a ako vám pomôže prípravok Liver Detox?

Detoxikácia organizmu spočíva vo vyčistení útrob ľudského tela od všetkých nahromadených nežiadúcich látok. Každý deň do tela prijímame množstvo rôznych potravín a nápojov, pričom nie všetky z nich sú úplne zdravé. Drvivá väčšina jedál obsahuje aspoň nejaké chemické prísady, či už farbivá, dochucovadlá, alebo rôzne konzervačné látky. Takéto zložky potravín, samozrejme, pre ľudské telo nie sú žiadúce. Nevie ich nijako efektívne využiť, a tak ich musí zlikvidovať. Na likvidovanie toxínov a chemikálií slúži pečeň, ktorá tieto látky dokáže odbúrať a postarať sa o ich bezpečné vylúčenie von z tela.

Avšak, schopnosti pečene nie sú neobmedzené. V dnešnej dobe väčšina z nás konzumuje tak veľa chemikálií a toxínov, že pečeň už nestíha všetky nežiadúce látky efektívne odbúravať. A tak sa tieto škodliviny začnú ukladať aj v iných častiach organizmu, čo je začiatok vážnych problémov. Tráviaca sústava postupne prestáva plniť svoje úlohy, prichádzajú problémy so žalúdkom, črevami a vylučovaním. V dôsledku nesprávne fungujúceho tráviaceho traktu sa začnú narúšať aj mnohé ďalšie vnútorné procesy v organizme. Dostať sa do takéhoto nepríjemného štádia nechce asi nikto z nás. A práve preto by ste mali dbať na pravidelnú detoxikáciu.

Prírodná detoxikácia nad zlato

Mnohí ľudia si mylne myslia, že detoxikácia organizmu spočíva v užití preháňadla, respektíve, v diéte, počas ktorej zo svojho jedálnička vylúčite všetky nezdravé jedlá. Áno, niekoľkodňová diéta je skvelým spôsobom, ako vnútorne zregenerovať organizmus a dať mu oddych od všetkých nezdravých látok. No diéta v podobe zdravej stravy nikdy nebude dostatočne účinná na to, aby skutočne detoxikovala a vyživila všetky časti organizmu.

Obľúbeným riešením sa tak stávajú práve rôzne prípravky na detoxikáciu organizmu, ktoré obsahujú presne tie látky, ktoré pečeň a tráviaci systém potrebujú na účinné prečistenie, vyživenie a povzbudenie. Pri výbere najlepšieho prípravku na detoxikáciu organizmu si však dávajte pozor na jeho zloženie. Mnohé prípravky totižto obsahujú umelé chemické zložky, ktoré zbytočne naviac zaťažia vaše telo. Naším tipom je práve produkt Liver Detox, ktorý je zložený výhradne z prírodných výťažkov. Výnimočné detoxikačné účinky prípravku Liver Detox zabezpečuje nasledujúcich 5 cenných látok.

Správna činnosť čriev vďaka Inulínu a skorocelu

Črevá sú základom tráviacej sústavy, keďže sa podieľajú nielen na vylučovaní škodlivých látok von z tela, ale slúžia aj na vstrebávanie živín z potravy do krvi. Nesprávne fungujúce črevá majú za následok desiatky rôznych zdravotných problémov, starostlivosť o črevnú mikroflóru je tak veľmi dôležitá. V rámci detoxikácie organizmu je podstatné čo najlepšie vyživiť črevnú mikroflóru. Tu sa k slovu dostáva vláknina, ktorá je základom pre správne fungovanie čriev. O posilnenie črevnej mikroflóry sa stará výťažok zo skorocelu indického, latinsky nazývaného Psyllium. Ten tvorí významnú časť zloženia prípravku Liver Detox.

vlaknina_z_cakanky

Na vyživenie črevnej mikroflóry sa v tele využíva aj Inulín, ktorý je dobre známy najmä ľuďom s cukrovkou. Inulín je totižto oligosacharid, ktorý sa skladá primárne z fruktózy. Vďaka tomu nezvyšuje hladinu glukózy v krvi a je tak zdravou alternatívou klasického cukru. Jeho benefit v rámci detoxu organizmu však spočíva v tom, že po tom, ako sa dostane do čriev, sa rozloží na prospešnú vlákninu. Slúži ako výživa pre črevné baktérie a podporuje vstrebávanie vlákniny. Pravidelná podpora a výživa črevnej mikroflóry je základom prevencie pred rakovinou hrubého čreva a problémov s trávením.

Ostropestrec mariánsky a účinná detoxikácia pečene

Hoci aj starostlivosť o črevá je v rámci detoxikácie organizmu mimoriadne dôležitá, najpodstatnejšia je predsa len detoxikácia a výživa pečene. Ľudská pečeň je akousi čističkou organizmu, kde končia všetky jedy, toxíny a chemikálie, ktoré sa dostanú do tela. Pečeň má na starosti nielen odbúranie alkoholu, ale aj rôznych chemikálií a toxínov z potravy, nápojov a liekov. Medzi najdôležitejšie látky slúžiace na detoxikáciu a výživu pečene patria flavonoidy a silymarín. Tieto dve cenné látky sa v prírode nachádzajú v ostropestreci mariánskom, ktorého výťažky sú jednou z hlavných zložiek Liver Detox.

Silymarín a flavonoidy v prvom rade slúžia ako výživa pre pečeň a priamo pomáhajú odbúrať všetky chemikálie a toxíny. Pečeň tak vďaka nim dokáže pracovať rýchlejšie a zbaviť telo všetkých nežiadúcich látok. Naviac však slúžia aj na samotnú regeneráciu pečene, keďže pomáhajú oživiť poškodené bunky a vrátiť tak pečeň do stopercentne funkčného stavu.

⇒POZRIEŤ V E-SHOPE⇐

Výnimočná škorica a Triphala

Kým škoricu mnohí vnímajú len ako chutné korenie na dochutenie jedál, v skutočnosti škorica cejlónska prináša aj množstvo cenných benefitov pri detoxikácii organizmu. Napríklad, spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka. Pokiaľ je žalúdok vyprázdňovaný príliš rýchlo, dochádza k prudkým výkyvom hladiny glukózy v krvi a potrava nie je dostatočne dobre natrávená. To môže spôsobovať rozličné tráviace ťažkosti, s ktorými sa mnoho ľudí stretáva. Miernym spomalením vyprázdňovania žalúdka škorica optimalizuje tráviace procesy a umožňuje tráviacemu systému fungovať lepšie. Naviac, škorica má aj antibakteriálne účinky, teda zneškodňuje rôzne huby a kvasinky v tráviacom systéme, ktoré sú častou príčinou ochorení a tráviacich problémov.

Triphala je tisícročiami overená kombinácia troch bylín - Haritaki (Terminalia chebula), Bahera (Terminalia bellerica) a Amalaki (Emblica officinalis). Výťažky z Bahery a Haritaki posilňujú črevá, zefektívňujú ich fungovanie a pomáhajú pri zápche. Na rozdiel od klasických liečiv proti zápche však nevyvolávajú silnú hnačku, ale zápchu odstraňujú práve posilnením a vyživením čriev. Pri detoxikácii organizmu významnú úlohu zohrávajú aj výťažky z Amalaki, ktoré obsahujú množstvo cenných vitamínov a minerálov, no najmä, pomáhajú eliminovať ťažké kovy a toxíny, ktoré sa ukladajú v organizme.

Kompletná detoxikácia organizmu bez starostí

Hoci detoxikácia organizmu sa na prvý pohľad môže javiť ako komplikovaný a dlhotrvajúci proces, opak je pravdou. Vďaka prípravku Liver Detox je nielen detoxikácia pečene, ale kompletne celého organizmu, jednoduchá a bezstarostná. Na detoxikáciu organizmu si mnohí spomenú až vtedy, keď sa začnú objavovať prvé príznaky problémov (poruchy trávenia, malátnosť, bolesti...), no to nie je práve najlepší prístup. Pokiaľ chcete byť dlhodobo vitálni a dopriať svojmu organizmu tú najlepšiu starostlivosť, mali by ste sa detoxikovať na pravidelnej báze, ešte pred tým, ako sa vôbec objavia nejaké problémy. Pravidelná detoxikácia organizmu so sebou neprináša žiaden negatívny vplyv, práve naopak – vaše telo bude vďaka nej fungovať efektívnejšie ako kedykoľvek predtým.

Tak neváhajte a doprajte účinnú prírodnú detoxikáciu aj svojmu organizmu. Ten sa vám za to v budúcnosti odmení skutočne veľkoryso.

 

5liver