Energy drink pre rekreačných a vrcholových športovcov

Milí športovci. Či už vykonávate šport na rekreačnej alebo vrcholovej úrovni a Vašim cieľom je známe motto Citius, Altius, Fortius (rýchlejšie, vyššie, silnejšie) alebo športujete iba rekreačne, stále chcete byť lepší. Chcete dosiahnuť viac. Na to, aby ste mohli dosiahnuť lepších výsledkov potrebujete viac energie. Keď sa energia znižuje alebo jej je málo potrebujeme ju doplniť. Najlepšie čo najrýchlejším a najjednoduchším spôsobom. Práve preto sa na trhu objavuje mnoho energetických športových nápojov, ktoré majú prospieť k lepším výkonom. Takmer všetky z nich sú však postavené na cukroch a ďalších prídavných látkach.

Myslíte si, že to nejde inak? My by sme Vás chceli týmto článkom prekvapiť. A povedať Vám, že to ide aj bez cukrov a iných prídavných látok. Existuje totiž čistý prírodný energetický nápoj, ktorý okrem toho, že zvýši Váš výkon prospeje aj Vášmu zdraviu. Energetický prírodný nápoj bez cukru a konzervantov? Poďme sa na to pozrieť.

Prírodný Energy drink Matcha tea - Coconatural.

 

matcha-caj-


Tento drink je spojením dvoch prírodných ingrediencií. Prvou z nich je čaj Matcha tea. Pochádza z Ázie a ide o 100% BIO zelený čaj. Všetky športové nápoje obsahujú kofeín. Bez toho by sa nemohlo jednať o energetický športový nápoj. Energetické športové nápoje obsahujú taktiež veľké množstvo pridaného cukru a vysoké množstvo kalórií. Pozrime sa na pár údajov o čaji Matcha tea.


a) Matcha tea rovnako ako energetické nápoje a káva obsahuje kofeín. A to o 0,28g viac ako klasická káva (v 10 g výrobku). Výhodou čaju Matcha tea však je, že
kofeín, ktorý je v ňom obsiahnutý sa viaže na fytonutrienty a vďaka tomu čaj Matcha tea spomaľuje vstrebávanie kofeínu a predlžuje tak účinok kofeínu až na 3-6 hodín.

b) Porovnanie Matcha tea a klasického zeleného čaju ukázalo, že Matcha tea obsahuje o 12,5 mg vitamínu C viac ako klasický zelený čaj. Okrem toho, že Vám Matcha tea poskytne viac energie, ktorá vydrží dlhšiu dobu dokáže taktiež vďaka vitamínu C posilniť a ochrániť Váš imunitný systém pred rôznymi chorobami.

c) Pitím čaju Matcha tea nemusíte mať strach, že priberiete na váhe. Čaj Matcha tea na rozdiel od energetických nápojov neobsahuje žiadny cukor.

coconut-water-on-leaf

Druhou ingredienciou, ktorá tvorí prírodný Energy drink Matcha tea - Coconatural je kokosová voda Coconatural. Jedná sa kokosovú vodu nazývanú taktiež aj „tekutinou života.“ Veľkou výhodou kokosovej vody oproti športovým nápojom je, že neobsahuje žiadny tuk, cholesterol ani umelé farbivá či sladidlá. Má nízky obsah kalórii takže rovnako ako u čaju Matcha tea sa nemusíte báť, že sa po jeho konzumácii Vaša hmotnosť zvýši. Pozrime sa na ďalších pár zaujímavých údajov o kokosovej vode Coconatural.

a) Pri porovnaní kokosovej vody Coconatural a športového nápoja Gatorade sa zistilo, že obsah draslíka, ktorý je veľmi dôležitý ako pre bežných ľudí tak aj
pre športovcov je v 300 ml u kokosovej vody Coconatural o 57,25 g vyšší ako u športového nápoja Gatorade. Nedostatok draslíka vedie k svalovým kŕčom, strate chuti k jedlu alebo k poklesu funkcie obličiek.

b) Zaujímavé porovnanie ukázalo, že kokosová voda Coconatural obsahuje menej cukru ako banán. Nadmerné príjmy cukru vedú k zvýšeniu hmotnosti a sú spúšťačom rôznych ďalších chorôb ako je obezita či cukrovka. Pri zjedení 1 banánu (100 g) prijmete o 14,6 g cukru viac ako vypitím 300 ml kokosovej
vody Coconatural.

c) U porovnania kokosovej vody Coconatural a klasického mlieka sa zistilo, že napriek tomu, že mlieko, ktoré je propagované okrem iného aj ako veľmi dobrý
zdroj železa obsahuje o 7 mg železa menej ako kokosová voda. Navyše obsahuje o 53,25 mg sodíka (teda soli) viac ako kokosová voda Coconatural.
Vysoký príjem soli spôsobuje vysoký krvný tlak a srdcovocievne ochorenia. Ako si pripraviť prírodný Energy drink Matcha tea - Coconatural?

 
Postup prípravy je veľmi jednoduchý.


Do pohára (0,5 dcl) s pitnou vodou, s proteínovým nápojom alebo iontovým nápojom vysypete 1 dávku (2g) 100 % zeleného BIO čaju Matcha tea a taktiež pridáte jednu malú porciu kokosovej vody Coconatural v instantnej podobe, ktorú taktiež vysypete do pohára. Obsah pohára zamiešate a následne máte hotový Váš prírodný Energy drink Matcha tea - Coconatural.
Veríme, že sa stane Vašim pravidelným a prospešným spoločníkom pri Vašom športovaní a zlepšovaní Vašich športových výkonov.

 

Sports-Drink-or-Water