TRS

Jemne mletý prášok z nezrelých sušených mangových plodov. Ide o jednodruhové korenie, jeho chuť je ovocná sladko-kyslá a výrazne trpká.

Táto fantastická bylina a korenie je základom mnohých tradičných receptov po celom svete – od indických karí až po stredomorské pokrmy. Jej jemne horkastá chuť s nádychom orechových tónov dokáže zvýrazniť chuť každého pokrmu.

Kardamon sa tradične používa do sladkých indických dezertov, perníkov a koláčov. Je vynikajúci i do ovocných kompótov, marinád, vín a likérov.

Používa sa do mäsových aj zeleninových karí , smotanových polievok a omáčok, do polievok, strukovín, ryže, mletého mäsa, na kura, králika, ryby atď. Toto kari je vytvorené tak, aby si ho mohli vychutnať aj tí, ktorí preferujú pálivejšie chute.

Garam masala je úžasná aromatická zmes korenia z Indie, je výborná na mleté mäso, musaku, karbonátky, na domáce paštétu, sekanú pod.
Stránka 1 z 1 - 11 položiek celkom