Kolagén na rastlinnej báze?

Vedeli ste, že...

Nevhodná strava, stres, znečisťujúce látky vo vode, vzduchu a potravinách vyčerpávajú naše zásoby kolagénu? Preto je jeho dopĺňanie životne dôležité. 

Väčšina bežných kolagénových doplnkov však pochádza z kostí, kože, kopýt a spojivového tkaniva zvierat, vrátane hovädzieho dobytka, rýb, koní, ošípaných alebo králikov. 

Načo ale prijímať kolagén pochádzajúci zo zvierat, keď je naše telo navrhnuté tak, aby si vytváralo svoj vlastný? 

 obr-koza

Existuje teda rastlinný kolagén?

Kolagénové stavebné proteínové peptidy nie sú „kolagénom“. Obsahujú rovnaký súbor aminokyselín a živín, ktoré naše telo potrebuje na tvorbu svojho vlastného kolagénu. Peptidy sa vytvárajú, keď aminokyseliny prechádzajú procesom nazývaným hydrolýza, aby sa rozložili na kratšie reťazce/menšie molekuly, čo uľahčuje ich vstrebávanie pre naše telo.

Svojmu telu však môžeme pomôcť vytvoriť si vlastný kolagén tým, že budeme jesť stravu, ktorá je bohatá na kľúčové aminokyseliny a živiny, ktoré sú nevyhnutné na to, aby vaše telo produkovalo vlastný kolagén. Rastlinné aminokyseliny sa efektívne premieňajú na kolagén a elastín. Kolagén sa skladá predovšetkým z troch aminokyselín: prolínu, hydroxyprolínu a glycínu, čo mu dáva jedinečné funkčné vlastnosti odlišné od všetkých ostatných proteínov. To z neho robí aj najdôležitejší štrukturálny proteín v tele.

 obr-koza1

Chceli sme však ešte viac.

Okrem správnej kombinácie rastlinných aminokyselín, vitamínov a minerálov sme pridali kyselinu hyalurónovú a protizápalovú látku MSM. Získali sme nielen 100% rastlinné riešenie prispôsobené na zvýšenie vlastnej produkcie kolagénu v našom tele, ale aj pre zdravé kĺby, kosti a šľachy, krásne vlasy a nechty a dokonalú pokožku.

Tohto prírodného tvorcu kolagénu sme doplnili sviežou citrónovou príchuťou. Môže sa pochváliť 0g pridaného cukru, označením keto friendly. Je bezlepkový, bezlaktózový, bez sóje a GMO. Stačí zamiešať v pohári vody a vychutnať si rozžiarenie vašej prirodzenej krásy zvnútra, zdravie kĺbov a pevnosť vlasov a nechtov a elasticitu pokožky, pretože prvé viditeľné účinky sa dostavia už po cca mesiaci a pol užívania. Všetky účinné zložky totiž najprv pôsobia vnútri a tam, kde je to najviac potrebné.

 

VEGAN COLLAGEN BOOSTER je to u najprirodzenejšou cestou, ako obnoviť telu vlastné zdroje kolagénu.

Jedna VEGAN COLLAGEN BOOSTER  porcia obsahuje až 4800mg aminokyselín (L-lyzín, L-arginín A-AKG, L-tyrozín, L-Prolín a L-glycín).

Kyselina hyalurónová v množstve 100mg na porciu je kľúčom k mladosti tkanív, dodáva intenzívnu hydratáciu a bojuje proti známkam starnutia. Napomáha premazávaniu kĺbov.

Metylsulfonylmetán (MSM) pôsobí proti zápalom a bolestiam kĺbov, spevňuje väzy a kĺby a regeneruje svaly, pôsobí ako antioxidant a podporuje pekný vzhľad kože, vlasov a nechtov. Dokonca pomáha potlačiť niektoré druhy alergií, znižuje pH a kyslosť v organizme a zlepšuje imunitu a obranyschopnosť tela.

Akáciová vláknina podporuje osídlenie čreva bifidobaktériami a laktobacilmi. Zároveň pôsobí protizápalovo.

Koktail beauty vitamínov a minerálov pre krásne vlasy a pokožku je už len čerešničkou na torte. Spomaľujú proces degenerácie kolagénu v tele a sú potrebné pri tvorbe nového kolagénu a elastínu.

 obr-koza2

  • Vitamín B2 (riboflavín) - je prospešný pre redukciu únavy a vyčerpania, ochranu buniek pred oxidačným stresom alebo udržanie červených krviniek.
  • Vitamín B3 (niacín) pomáha znižovať únavu a prispieva k látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie. Vplýva aj na nervovú sústavu a psychiku. Navyše pomáha udržiavať zdravé sliznice a pokožku. 
  • Vitamín B5 (kyselina pantoténová) - prispieva k optimálnej syntéze a látkovej premene vitamínu D, hormónov a neurotransmiterov. Redukuje únavu a podporuje zdravú duševnú výkonnosť.
  • Vitamín B6 (pyridoxín)- je užitočný pre správnu syntézu cysteínu, produkciu červených krviniek, látkovú premenu bielkovín a glykogénu alebo reguláciu hormonálnej činnosti.
  • Vitamín B7 (biotín) - prispieva k fungovaniu psychiky, udržaniu zdravých slizníc, vlasov a pokožky, podporuje fungovanie nervového systému a látkovú premenu.
  • Vitamín C  je známy tým, že sa podieľa na množstve biologických procesov v organizme. Je užitočný pre podporu imunity a ochranu buniek pred oxidačným stresom, zvýšenie vstrebávania železa, redukciu únavy a vyčerpania, ale aj tvorbu kolagénu.
  • Zinok je dôležitý minerál, ktorý sa podieľa na mnohých telesných funkciách. Od delenia buniek, cez syntézu bielkovín, kolagénu a inzulínu, až po znižovanie hladiny cholesterolu a produkciu hormónov štítnej žľazy. Podporuje imunitný a nervový systém a zabezpečuje aj správnu činnosť mozgu. Pomáha urýchliť hojenie po úraze, regeneráciu svalov, priaznivo vplýva na pleť, vlasy a nechty.
  • Meď patrí k najdôležitejším minerálnym látkam, ktoré sa zúčastňujú na mnohých procesoch v ľudskom tele. Podporuje správnu funkciu imunitného systému a nervovej sústavy, ktorá ovláda činnosť všetkých orgánov v tele. Pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom a prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu.
  • Jód je pre človeka dôležitý, pretože prispieva k fungovaniu štítnej žľazy a optimálnej tvorbe jej hormónov. Okrem toho je prospešný pre správnu látkovú premenu, kognitívne funkcie, fungovanie nervovej sústavy a udržanie zdravej pokožky. 
  • V neposlednom rade je to selén, ktorý podporuje správne fungovanie ľudského tela. Prispieva k podpore imunitného systému, zdravých vlasov a nechtov. Podporuje aj funkciu štítnej žľazy a ochranu pred oxidačným stresom.

 

323060368_700193231573666_3452949477697087544_n

⇒ Odporúčame: Vegan Collagen Booster ⇐